ESTHER SERRANO FRANCO 1r. Batx. B
Salmó Wellington
Utensilis:
o Un ganivet.
o Una paella.
o Un colador.
o Una cullera de
fusta.
o Un recipient.
o Una forquilla o
una batedora de mà.
o Safata i paper de
forn.
o Pinzell de cuina.
Ingredients:
o Un llom de salmó
per persona (200 gr. aproximadament).
o Oli d’oliva verge
extra.
o Un porro.
U Un gra d’all.
o Sal.
o Un pot
d’espinacs.
o 200 grams de
formatge en crema.
o Una làmina de
pasta de full rectangular.
o 2 rovells d’ou.
Procediment:
1. En primer lloc: llevar-li la pell i les espines al salmó i tallar en trossets xicotets el porro i el gra d’all.
2. A continuació, abocar l’oli d’oliva en una paella neta i afegir el porro i el gra d’all ja tallats. S’ha de fer a mig foc i afegir-li sal.
3. Després, amb aquesta barreja a la paella, cal anar un moment a la pila per a escórrer molt bé els espinacs de pot amb ajuda del colador, fins que queden secs. Aleshores, afegir-los a la paella.
4. Barrejar-ho tot amb la cullera de fusta.
5. En aquest punt, cal afegir el formatge en crema i tornar a barrejar durant dos minuts. Passats aquests, apagar el foc. Ha d’haver quedat una pasta prou seca.
6. Tallar amb el ganivet la pasta de full, segons siga convenient. Es necessita mig rectangle per persona, per a cobrir un llom de salmó.
7. Ara, disposar una capa de la pasta de formatge i verdures cap al centre del nostre mig rectangle de pasta de full. Aproximadament tres cullerades, al gust de cadascú.
8. Preescalfar el forn a cent huitanta graus centígrads.
9. Aleshores, col·locar el llom de salmó de mode que quede la part que estava en contacte amb la pell del peix cap per amunt, i l’altra, sobre la pasta que s’ha fet.
10. Tot seguit, cal cascar dos ous i posar en un recipient els seus rovells, els quals s’han de batre (amb una forquilla o una batedora de mà).
11. Així, pleguem un costat de la pasta de full i el pintem de rovell. El mateix es fa en plegar l’altre.
12. Cal tancar el extrems laterals i pintar-ho tot de rovell.
13. Ara, preparar la safata de forn amb el seu paper corresponent. S’ha de col·locar el salmó a la safata de manera que es puga estendre el rovell per la part que encara no s’ha pogut pintar.
14. Fornejar fins que quede ben daurat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario