sábado, 29 de agosto de 2020

Exemple redacció article d'oponió

 ESTHER SERRANO FRANCO   1r. Batx. B.      Article d’opinió

La polèmica dels aliments transgènics

Hui en dia, l’enginyeria genètica ja està prou desenvolupada, encara que ho estarà molt més en un futur no molt llunyà, per l’avanç progressiu que es produeix mitjançant la forta complementació entre ciència i tecnologia.

S’ha modificat el material genètic de moltes plantes en l’agricultura, fent-les més resistents i que de ràpid creixement. Dins els cultius transgènics més generalitzats estan la tomaca, l’arròs i les creïlles.

 

Aleshores, ara, caldria reflexionar si realment esteu a favor o en contra del cultiu d’aliments transgènics. Hem de valorar primer els seus avantatges i a continuació, els arguments en contra:

Els cultius transgènics permeten una major producció d’aliments i més econòmica, sent possible augmentar la seua qualitat. Tanmateix, amb els transgènics, podríem solucionar problemes de fam i desnutrició de nombroses poblacions pobres. Per a que aquestes persones es recuperen amb més rapidesa de la seua situació de malnutrició, els científics d’enginyeria genètica podrien fabricar arròs, pa o cereals que porten vitamina A, o qualsevol altra de la qual aquestes persones tinguen carència.

A més, l’ús de transgènics beneficia el medi ambient perquè no s’ha d’utilitzar tant d’ herbicides químics i contaminats.

D’altra banda, trobem alguns inconvenients, que fins i tot fan qüestionar alguns dels avantatges exposats:

En primer lloc, ja hem dit que el medi ambient ix beneficiat, però això no és del tot cert, ja que hem de tenir en compte que la producció de transgènics pot alterar els ecosistemes. No hem d’oblidar que estem modificant genèticament, trencant el transcurs natural.

Per últim i no menys important, està la salut humana. Hi ha persones més sensibles, que són al·lèrgiques a aquests productes o que, fins i tot poden tindre diversos tipus de càncer pel seu consum. Menjar aliments transgènics, podria provocar també en algunes persones la immunitat als antibiòtics.

 

En resum: els transgènics, com hem vist, proporcionen beneficis i també perjudicis que hem de tindre en compte. Estaria bé pensar en aquests dos punts de vista ja explicats, abans de confirmar la nostra posició en aquest tema.

En la meua opinió, aquests cultius deurien seguir endavant, encara que no de mode massiu i amb molta precaució, ja que no semblen aptes per a tot el món i alteren el medi. Pense que el científics que treballen en aquest camp no estan de braços creuats i busquen una manera de millorar els transgènics. Així, potser arriben a desaparèixer les possibilitats de malalties del seu consum, o al menys, reduir-les al 99%. Ja tindríem un problema  menys.

És cert que els problemes que suposen els transgènics fan por; no obstant, no hauríem d’ eliminar aquests aliments perquè poden ser millorats i arribar a quedar-nos únicament amb els avantatges.

L’única cosa que proposaria és la següent: més anys d’estudis abans de llançar al mercat un producte que ha estat modificat genèticament.

Crec que la investigació és imprescindible, i que la solució no seria tallar-li les ales a l’enginyeria genètica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario